dimarts, 4 de desembre del 2012

Des d'ahir, podem veure, llegir i escoltar als mitjans de comunicació que el Ministre d'Educació, Cultura i Esport del govern espanyol  ha redactat una nova norma que deixa el català en una QUARTA posició a les escoles, després del castellà i DUES llengües estrangeres.

Des del nostre bloc us volem proporcionar informació sobre aquesta decisió que ha pres Wert i opinions diverses que hem trobat per les xarxes socials.

En els següents links podeu trobar la norma explicada per diferents diaris: 

  • http://www.lavanguardia.com/vida/20121204/54356952996/alumnos-eso-bachillerato-examinarse-catalan.html
  • http://www.ara.cat/societat/Rigau-anuncia-deducacio-Wert-ofensiva_0_821917980.html
  • http://www.abc.es/local-cataluna/20121204/abci-partidos-ofensiva-201212041405.html
  • http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/12/03/actualidad/1354563530_084457.html
  • http://www.elmundo.es/elmundo/2012/12/04/barcelona/1354625518.html
Aquí teniu un resum de les reformes que ha dut a terme el  ministre:
  • http://www.ara.cat/societat/atacs-catala-nova-llei-educativa_0_821917990.htm
I per últim, una opinió que ens ha cridat molt l'atenció: 
  • Txell Martínez Soriano a Facebook: 

Jo només sé “x” Wert que si “vostè” el que vol és declarar la guerra, podrà trobar-me a primera línia amb una falç a la ma. Perquè com diu l’himne de a meva terra: com fem caure espigues d’or quan convé seguem cadenes. 

No obstant, he de 

donar-li la raó i concedir-li que la meva llengua té limitacions, ja que com pot veure no trobo paraules per a referir-me a “vostè”. Tot i que he de confessar-li que en la seva llengua, el castellà, tampoc en trobo (serà cosa de les meves limitacions catalanes que no hem deixen tenir un bon domini de la GRAN, ÚNICA i SUPERIOR LLENGUA).

Però no és preocupi pas, així deixem el dret d’escollir la paraula a qui ho llegeixi (Això de deixar escollir a 4 i fer perdre i pagar a la resta li agrada oi?) i també pot veure que dominen l’ensenyança didàctica i la IMAGINACIO que ara que la RELIGIÓ té tant de pes, serà molt necessària.

He de confessar-li “x” Wert que hi ha una cosa que no acabo d’entendre. Ara que tornarem a separar els nens de les nenes... No li fa por que hi hagi una epidèmia d’aquesta malaltia tant obscena que segons diuen es diu homosexualitat? Be, potser soc jo que estic antiquada i encara no conec les iniciatives del gran antecessor Francisco Franco, segurament a tot aquell que presenti símptomes de la patologia serà afusellat no?

Ai “x” Wert, “x” Wert mira que n’arriba a ser de dolentot i trapella, en els temps del Generalisimo no deixaven opcions i “vostè” ens deixa 3 amb les seves actuacions...
1- Sortir al carrer i defensar la nostra identitat, cultura, llengua, terra...
2- Sortir al carrer a matar-nos entre nosaltres.
3- Començar a recollir pedres per viure el nou neolític.

...

MARE DE DEU! QUINA EDUCACIÓ LA MEVA!!!

Ja no me’n recordava d’agrair-li tot el que està fent per destruir el meu país i augmentar l’odi entre tots nosaltres. Només espero que el seu nom es pugui trobar en tots els llibres d’història, on els meus fills puguin veure com “vostè” va ésser el detonant de la Independència de Catalunya i una persona amb una perllongada vida de patiments. Perquè sap una cosa “x” Wert? La gent com “vostè” no es mereix ni la mort.



QUÈ EN PENSEU VOSALTRES? DONEU-NOS LA VOSTRA OPINIÓ!

http://diarimaresme.com/2010/lescola-en-catala/

19 comentaris:

Marta C Figuerola ha dit...

És una Wertgonya tot plegat!!!!!

Està espanyolitzant a tots i totes sense que ens adonem!!!! Mireu el vostre teclat, busqueu la W, i llegiu cap a la dreta....fins la t.
w....e.....r....t....! oh shit!

Catalans, catalanes...FRANCO ha WERTo!

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Amb això ens tornen a demostrat que el ens cal és tenir un Estat propi. No ens deixen gestionar res al nostre gust: ni els nostres diners, ni les nostres escoles... en resum, que no els agrada com som.

Que fa algú quan a una casa veu que no és benvigut? Marxar. Doncs això farem: Catalunya marxarà d'Espanya. Que se la confitin!

Five 5 ha dit...

Las "reformas" de Wert, al WERTEDERO! A dónde vamos a llegar? Quieren acabar con una lengua, con unas tradiciones y se sorprenden de que haya tantísimo movimiento independentista? UNA VERGÜENZA!

Sr. I. Lecha ha dit...

Yo no sé por qué critican tanto la reforma del honorable ministro Wert. Ya nos tocaba. Estamos en España.
Un sistema educativo en catalán es discriminatorio para los niños de esta región de España, a los que se les priva del conocimiento del español, la lengua de todos.
Menos fascismo y más apertura de visión: el catalán es de tribu; el español, ¡lengua universal!

Anònim ha dit...

Perdone que la contradiga pero nosotros los catalanes no nos sentimos descriminados por hablar una segunda lengua que no sea el español, al contrario nos sentimos orgullosos de hablar el catalán de nuestra cultura y de todo lo que conlleve vivir en Catalunya!
ARA I SEMPRE VISCA CATALUNYA!

txell martinez soriano ha dit...

Tu hablas de fascismo cuando acabas de definir al catala como una lengua de tribu? tanto tu como tu honorable Wert deberiais haber nacido hace mucho tiempo, asi os habriais relacionado con gente de vuestra condicion como el Generalisimo. Aprender a respetar la cultura y la identidad de la gente que imponiendo no se gana nada, solo enemigos ;)

Anònim ha dit...

Quina vergonya!! sembla que tornem enrrere..., el català és la nostra llengua i això ningú ho canviarà perquè tenim un poble, que s'estima la seva terra i la seva llengua . Plantem cara a l'espanyolisme!!

Ildefonso Lecha ha dit...

Cállense.
Viva España y el español. Educación libre, sólo en español

Anònim ha dit...

Sr I punto Lecha, que usted me hable de fascismo cuando adoctrina a sus alumnos rajando de Zapatero y todo lo que no sea "cara al sol" me resulta una broma impresionante.
O es que zapatero no era honorable? O trini no era honorable?
Como puede tener usted los cojones de decir que se nos priva del conocimiento del español, cuando usted imparte castellano en un instituto? Vayase al valle de los caidos, sinverguenza.
PD: Una madre muy enfadada.

Antifa ha dit...

Imponiendo su lengua no será mas chulo que nadie. La lengua universal, Señor Y punto Lecha, es el English, seguido del Chino. De acuerdo? y si es lengua universal fue porque la impusieron asesinando a indigenas, como hace 40 años asesinaban a republicanos. En un pais plenamente democtratico usted ni tendria que ejercer en un cargo publico y deberia estar en la cárcel.

Sr. Ildefonso Lecha ha dit...

No se confunda, soy un simple español, prejubilado, que dio la vida por España en una larga trayectoria militar.
¿No entienden que su tribu no merece ni respuesta? Antidemócratas. Cataluña es España.

¡Y viva Wert!

Arriba españa ha dit...

España es una y no 51

Sr. Ildefonso Lecha ha dit...

Me siento muy identificado con el comentario del Señor Don Arriba España

txell martinez soriano ha dit...

Necesitas alguna cosa mas que tus propias palabras para ver que tu ideologia es totalitaria y por lo tanto de dictador ? A y antes no me he acordado de decirtelo, como puedes ver entiendo el castellano igual que tu y si quieres ven a mi casa y ves como una familia de independentistas habla en castellano entre ellos. Para hablar hay q saber y tener informacion fidedigna, por si no lo sabias, digo :)

Torre de ritmes ha dit...

Visca el català! com diu ma mare, català a l'atac

Adalbert Barrientós, d'Almacelles ha dit...

Jo crec que hauríem de cremar contenidors i ensenyar als infants els ideals trotskians, eh? Fills de pute!

PD: senyor Ildefons Lecha, vostè és un beneitó!

Ilde Lecha ha dit...

Vayan manifestándose, vayan... 11 de septiembre, sí, sí... 1,5 millones de personas... ¡jajajajajaja!

¡No nos tomen por idiotas! ¡Hace tiempo que somos un país inteligente, LIBRE... no como ustedes! ¡Jajajaja!

JÓ-DAN-SE

Txell Martínez Soriano ha dit...

Señor Ilde Lecha veo que tiene una visión muy subjetiva!

A ver si va ser Usted el que se va a joder, no se si sabe que el tiempo todo lo pone en su lugar. Y a la gente como usted ya le toca, porque quien ríe último ríe mejor (también sé usar expresiones en su idioma).

Unknown ha dit...

En fi companys i companyes, el debat en part és ric i en part és humor en estat pur, sabem que us agrada crear una mica de discussió. Així que mentre lluitem contra les inventives peperes i en aquest cas concret d'en Wert, nosaltres també ens ho prendrem amb humor: http://www.youtube.com/watch?v=3d2u6DIDQ-c